Halloween

Eftersom att det snart är Halloween, ska ni få några recept som är passande för Halloween.

Pumpapaj

 

6 portioner

Ugnstemperatur 175 - 200º

tillagningstid ca 45 minuter + tid i ugn

Ingredienser

Pajskal:

finns som ekologisk vara3 dl vetemjöl
finns som ekologisk vara125 g smör eller margarin
 2-3 msk kallt vatten eller
 1 rulle färdig pajdeg
 1 pumpa, ca 1,5 kg
finns som ekologisk vara1 msk olja

Fyllning:

finns som ekologisk vara1 msk lönnsirap eller honung
finns som ekologisk vara1 tsk mald ingefära
finns som ekologisk vara1/2 tsk mald kardemumma
 1 tsk salt
finns som ekologisk vara5 ägg
finns som ekologisk vara1 dl mjölk
finns som ekologisk vara1 dl grädde

Till servering:

 sallad

= Denna symbol visar att ingrediensen finns som ekologiskt alternativ

    

Tillagning

Pajskal

Mät upp mjölet i en skål. Lägg i kylskåpskallt matfett, skuret i bitar. Finfördela fettet i mjölet med en gaffel eller med fingertopparna till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut pajdegen i en pajform.



Dela pumpan och tag ur kärnorna. Pensla skalet med oljan och lägg på en smord ugnsform med snittytan nedåt. Baka i 175º varm ugn tills pumpaköttet är mjukt, känn efter med en gaffel då och då.



Tag ut pumpan - höj ugnstemperaturen till 200º. Låt pumpan svalna och skrapa bort köttet från skalet. Kör köttet till en puré i matberedare. Blanda purén med övriga ingredienser. Häll i fyllningen i pajskalet och grädda tills fyllningen är fast, ca 50 minuter. Låt svalna och servera med sallad





Halloweendrink

 

 
 

Ingredienser

 hallonsoda
 lakritsklubba

Drinktilltugg/Ögonhålor:

 svarta oliver
finns som ekologisk varapaprika

= Denna symbol visar att ingrediensen finns som ekologiskt alternativ

    

Tillagning

Hallonsoda med en lakritsklubba som drinkpinne.

Drinktilltugg/Ögonhålor

Svarta oliver och paprikastjärnor på tandpetare.








Spindeltårta

 

8-10 portioner

 

tillagningstid ca 20 minuter

Ingredienser

 1 pkt tredelad tårtbotten (340 g)

Fyllning:

 125 g mörk blockchoklad
 75 g margarin
 2 msk vatten
finns som ekologisk vara2,5 dl florsocker
finns som ekologisk vara1 ägg

Garnering:

finns som ekologisk vara2,5 dl vispgrädde
 50 g blockchoklad
 2 tsk margarin
 1-2 msk brunt strössel

= Denna symbol visar att ingrediensen finns som ekologiskt alternativ

    

Tillagning

Hetta upp choklad, margarin och vattnet i en kastrull på svag värme. Rör till en jämn smet. Ta kastrullen från värmen och blanda ner florsocker och ägg. Låt fyllningen svalna och bred den mellan tårtbottnarna.


Vispa 2,5 dl grädde och bred över tårtan. Smält choklad, margarin och vispgrädde i en kastrull, rör om och låt svalna lite. Häll smeten i en kraftig plastpåse utan vikta hörn och klipp ett litet hål i ena hörnet. Garnera med chokladen i form av ett spindelnät och därefter strössel.





Hemsida: Coop.se

Kommentarer
Postat av: Joanna

Mums vilka goda recept! Måste nog baka någon av dom innan jag exploderar av frästelese...





:P

2008-10-22 @ 13:48:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0